Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Motiváció - ami nélkül semmi sem megy linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Motiváció - ami nélkül semmi sem megy képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: motivacio.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 87 db
A DXN blog

A DXN blog

Örülök, hogy itt van és soraimat olvassa. Egy komoly karrier lehetőséget ajánlok Önnek. Egy olyan karrier lehetőséget, amivel anyagi stabilitást, sőt, anyagi függetlenséget, passzívjövedelmet érhet el. Nem titkolom el, már az elején leszögezem: egy MLM rendszerről van szó, de egy igazán ritka MLM rendszerről. Egy bevállalható, korrekt, igazságos és működő MLM rendszert ajánlok a figyelmébe. Ez a DXN MLM. (A DXN termékeit megismerheti itt: http://ganodermakave.info ) Az alábbiakban egy jó hosszú írásomban megismertetem Önnel, hogy miről is van szó. Tudom, hogy drága az ideje, de én úgy gondolom, hogy ha csak pár mondatot írnék a lehetőségről, akkor az nem lenne komoly. Egy komoly üzlethez komoly döntés kell, egy komoly döntés meghozásához pedig elegendő információra van szüksége. Az oldalam ezt a célt szolglája, lehetőséget ad arra, hogy teljesen fel tudja mérni, hogy ez a lehetőség Önnek is valóban a nagybetűs lehetőség-e.

A Gazdagodj okosan blog - DXN

A Gazdagodj okosan blog - DXN

A világ összjövedelmének 90%-án a népesség kevesebb mint 10%-a osztozik! Ők a gazdag vagyonos emberek! Lehet őket irigyelni, de lehet követni is őket, megtanulva gondolkodásukat, és szokásaikat! Sokak szerint a gazdagságba születni kell, vagy a gazdagok nem tisztességes módon szerzik a vagyonukat! Így a gazdagok sokaknak ellenszenvesek, de csak azért, mert keserűek, hogy ők nem lehetnek azok! Pedig ez hazugság!

A gyereknevelésben

A gyereknevelésben

Gyermeknevelési szabályok, a következmény, és a motiváció szükségszerűsége. Helyén való a büntetés vagy sem? Eszközt szeretnék a kezembe, hogy a gyermekemet képes legyek végre motiválni! A cikk a büntetésről alkotott nézetek más oldalát szeretné megmutatni. Lehetőséget adni a szülők számára, hogy hatékonyan tudja motiválni a gyermekét.

Motiváció - ami nélkül semmi sem megy magazin hírek
Mit árul el a Facebook profilod?
Mit árul el a Facebook profilod? Ez a kép terjeng az interneten, és tényleg az ember elsőre úgy érzi, hogy milyen igaz! Adjunk neki egy nagy lájkot! De ha belegondolok, akkor rájövök, ez is része az agymosásnak, ahogy próbálják a gondolkodásunkat befolyásolni, természetesen rossz irányba! Azt mondod, no de Gábor, te támogatod a képmutatást, azt, ha valaki valótlan dolgokat állít magáról, hamis...
Mindig van más választásod!
Mindig van más választásod! Mindig van más választásod! Te döntöd el, hogy életed milyen irányba halad! Te...
Válhat-e a rossz dolog a javunkra?
Válhat-e a rossz dolog a javunkra? Az élet nehéz pillanataiban, sokszor úgy érezzük, hogy szegény embert még az ág...
A motiváció elméletei

A motiváció elméletei

A motivációelméletek a motiváció működésének mechanizmusaira keresik a magyarázatot. Két elterjedt felfogás a drive-redukciós és az arousalszint elmélet. A 40-es, 50-es évek egyik elterjedt nézete az alapvető motívumok működésére vonatkozóan a drive-redukciós elmélet volt. Ennek alapján a motívumok arra irányulnak, hogy redukálják a személy által felszültségként átélt pszichikus állapotot, és a feszültség vagy drive csökkenése örömet okoz. Bizonyos motívumok (pl. éhség) működése valóban megmagyarázható a drive-redukció elmélet elveivel. Más motívumok működésére azonban, mint a szexuális és kíváncsiságmotívumok nem képes kielégítő magyarázatot adni. A motivációval kapcsolatban leginkább elfogadott elve napjainkban az arousalszint elmélet, mely abból indul ki, hogy minden ember az optimális arousalszint elérésére törekszik. Az optimális szint természetesen egyénenként változó. Az alapvető fiziológiai szükségletből fakadó motívumok (pl. éhség, szomjúság stb.) az optimális szint fölé emelik az arousal szintet, így olyan viselkedést eredményeznek, amely lecsökkenti a megemelkedett arousalszintet. Abban az esetben viszont, amikor az élő szervezetet kevés inger éri, az arousalszint lecsökken az optimális szint alá, ami a szervezetet az arousalszint növelésére fogja motiválni.

A motiváció fogalma

A motiváció fogalma

A motiváció alapfogalmai A motiváció alapfogalmai közül a szükséglet, a drive és a homeosztázis fogalmának értelmezésére térünk ki. Nagyon erős belső késztetéssel járnak a biológiai motívumok, mint például az éhség, szomjúság stb. A motivált viselkedés ebben az esetben valamilyen szükségletből fakad. A szükséglet olyan hiány a szervezetben (pl. oxigénhiány, tápanyaghiány, folyadékhiány stb.), amely tartós fennállás esetén az egészséget vagy súlyosabb fokon az életet fenyegeti. A szükséglet pszichológiai megfelelője a drive (ejtsd: drájv), amely angol szó és jelentése űzni, hajtani ill. hajtóerő. A drive a szükséglet nyomán kialakuló, belső késztetés, a viselkedés hajtóereje. A drive alapvető feladata a szervezet általános energetizálása, nem pedig annak irányítása, vagyis nem mutatja meg, hogy a szervezet mit csináljon az adott szükséglet kielégítése érdekében, csak az ehhez szükéséges hajtóerőt adja. Az élet alapvető feltétele a szervezet belső viszonylag állandó egyensúlyi állapotának a fenntartása, a folyamatosan változó külső körülményekkel szemben. Cannon ezt a belső egyensúlyi állapotot fenntartó mechanizmust nevezte el homeosztázisnak. Amennyiben a szervezet homeosztatikus egyensúlya megbomlik, valamilyen fiziológiai hiányállapot keletkezik, azaz szükséglet lép fel.

A motiváció kulcsa a siker?

A motiváció kulcsa a siker?

Már itt a blogon is volt szó arról, hogy sok fiatal atléta, élsportoló huszonéves korában elveszti a lelkesedését és elfordul a futástól. Persze vannak olyan futók, akik fiatal korunkban befejezik élsportolói pályafutásukat, majd 30-40 éves korukban más szemlélettel ismét felveszik a futócipőt. Muhari Gábor nem csak a '90-es években futott élsportolói szinten, hanem most is. Nevét nem az elmúlt napokban megjelent csúcsdöntési kísérletében ismertem meg, hanem évekkel ezelőtt, a 10.000 méteres felkészülésének részletes 'gondolatébresztője' olvasása közben. Vele készítettem az alábbi riportot.

A motiváció tipusai

A motiváció tipusai

Extrinzik és Intrinzik motiváció Amikor a szervezet kibillen az egyensúlyi állapotából, az úgynevezett drive megnövekedik (hajtóerő), ami olyan energetizáló tényező, ami a szervezetet a megbomlott egyensúlyt helyreállító viselkedés felé vezeti (ez a drive például lehet az éhségérzet kialakulása). A drive ugyanakkor csak egy általános izgalmi állapotot idéz elő, nem mondja meg, milyen konkrét viselkedéssel lehet az egyensúlyt visszaállítani. Ehhez fontosak a szokások, melyek általában irányítják viselkedésünket (a példánál maradva: az éhséget nem beefsteakkel enyhítjük, ha vegetáriánusok vagyunk, stb). A harmadik viselkedésvezérlő tényező a drive és a szokások mellett az úgynevezett incentív. Az incentívek olyan húzóerők, olyan környezeti ingerek, melyek különösen magas ösztönző erővel rendelkeznek. (Például a kedvenc ételeink, színek, zamatok, stb).

A Motivációs levél külalakja

A Motivációs levél külalakja

A motivációs- vagy kísérő levél több célt is szolgál, egyrészt felkelti a figyelmet, és ösztönzi az olvasót az önéletrajz elolvasására, másrészt rávilágít olyan dolgokra, melyek kimaradtak az önéletrajzból. A motivációs levél külalakja és tartalma: A motivációs levél esetében ne legyen terjengős a mondanivalónk, ideális a maximum egy oldalas szöveg, körülbelül 4-5 bekezdésben, az alábbi témákkal: Hivatkozás (Jelentkezés indoklása, figyelemfelkeltés) Önéletrajz összefoglalása (Lényegi rész, melyben a munka elnyeréséhez szükséges tapasztalatok, tanulmányok, és az elért eredmények találhatók) Motiváció és célok meghatározása (Miért jelentkezik? Miért szeretné betölteni az állást?)

A motiváltság

A motiváltság

Nemrégiben elolvastam Swarci könyvét, az Arnold Schwarzenegger - A testépítés nagy enciklopédiáját. Ezúton is ajánlom, és nem csak azoknak akik, a terembe járnak badizni, hanem minden más sportolónak is. A könyvében olyan örök érvényű szabályok vannak leírva, hogy egy sikerre vágyó sportoló nem hagyhatja ki. A motivációs rész igen izgalmas és nagy nyomást tett rám. Itt két örök érvényű igazságot emelnék ki, mintegy népszerűsítve a könyvet. AZ első a célok kijelölése lenne. Szisztematikusan ki kell jelölni kisebb célokat, mert a nagy célt, ami lehet 1 évnyire van előttünk, azt még nem látjuk, azzal nem tudjuk magunkat rendesen motiválni. És ha még el is bukjuk a mikro/makrocélokat, az is megerősít, hogy tartsuk magunkat a tervhez, és komolyabban eddzünk. Ha esetleg sikerül megcsinálni a tervet, akkor pedig boldogabban fogunk lemenni az edzéshelyszínre.

Hirdetés
A női önbizalom felépítésének kézikönyve az Önbizalom-edzőtől

A női önbizalom felépítésének kézikönyve az Önbizalom-edzőtől

Az Önbizalomedző oldal olyan nőknek nyújt segítséget, akik a mindennapi életben határozatlannak látják magukat és minden elvárásának folyamatosan megakarnak felelni, mely által kisebbségi érzetük van a többi emberrel szemben. Az oldalon az ingyenesen kitölthető teszt segítségével lehet felmérni az önbizalom állapotát, megrendelhető az önbizalom növelését segítő kézikönyv és lehetőség van jelentkezni az interaktív önbizalom fejlesztő előadásra és a LélekFitnesz tréningre, továbbá tippek találhatók az önbizalom növelésére.

A pozitív gondolkodás 12 pontja

A pozitív gondolkodás 12 pontja

A pozitív gondolkodás boldoggá tesz! Ha valamire gondolsz, azt vonzani kezded. A pozitív gondolkodás boldoggá tesz! Boldoggá, mert úgy nézhetsz majd magadra mindig, ahogy csodára nézni illik. A pozitív gondolkodás a boldogság mágnese. Ha valamire gondolsz, azt vonzani kezded. Ha gondolataid szépek, akkor szép dolgokat vonzol, míg ha pesszimistán látod a világot, akkor a tragédia lesz maga az életed. Változtasd meg, és boldog leszel!

A pozitív gondolkodás ereje

A pozitív gondolkodás ereje

Oly gyakran hallani manapság a pozitív gondolkodás fontosságáról, hogy szinte már közhellyé válik. De vajon tényleg mindenki tudja, hogy mit jelent valójában? Semmiképp sem azt, hogy reggeltől estig széles vigyorral azt kell mondogatni: Minden nagyon szép. Az univerzumban minden energia - az anyag, a fény, a hang, a gondolat, de még az érzés is. A tudományos vizsgálatok is igazolták, hogy nemcsak külső hatások idéznek elő fizikai változást a testben, hanem a gondolatok, az érzések is befolyásolják a szervezet biokémiai folyamatait. Az ember a gondolat típusa szerinti energiamezőt épít maga köré. Ez az energiamező annál erősebb, minél gyakoribb és intenzívebb az azonos vagy hasonló gondolat. Mert a hasonló gondolatok vonzzák egymást. Az energia-megmaradás törvénye szerint az univerzumban a legcsekélyebb energia sem veszhet el: az energia nem tud eltűnni, csak az egyik állapotból a másikba átalakulni.

A sas története

A sas története

Sas szakértők szerint nem hiteles és igaz a film, de a mondanivalója annyira igaz, hogy nehéz tőle elszakadni. Így felejtsük el, hogy tényleg ezt csinálja-e a sas, és nézzünk arra, mit is mond nekünk ez a film.

Aforizmák

Aforizmák

Motiváló, ösztönző idézetek, aforizmák gyűjteménye. Válogass kedvedre az oldalon található szép idézetek és bölcs gondolatok közül. A kudarcból valóban könnyű tanulni. Olyankor motiváltabbak vagyunk arra, hogy levonjuk a következtetéseket. - Kemény Dénes

Aldelfer  háromlépcsős modell

Aldelfer háromlépcsős modell

Ha motivációs elméletről beszélünk, akkor általában az embereknek a maslow-i rendszer jut eszébe. Kevésbé ismert az Aldelfer által felállított háromlépcsős modell, amely a létezésre, a kapcsolatra és a fejlődésre fókuszál. Létezés alatt az alapvető anyagi (fiziológiai) szükségleteket valamint a fizikai fenyegetettségtől való védettséget érti. A kapcsolat a társas kapcsolatok iránti szükségletet jelenti, az embernek azt a vágyát, hogy személyes kapcsolatokban éljen és társadalmi státuszt építsen ki és tartson fenn: elfogadják mások és elismerjék, méltányolják a többiek. A fejlődés Aldelfer szerint a személyes fejlődés, a lehetőségek kiaknázásának igénye. Ez lényegében nem más, mint a maslow-i elismertség benső tényezői és az önmegvalósítás kategóriája.

Alul motivált hálózatépítők?

Alul motivált hálózatépítők?

Ki kell rúgni az alulmotivált hálózatépítőket? - Köszönöm a válaszaitokat a tegnapi bejegyzésre. Most megint a 2009. szeptember 3-i témával kapcsolatban fogom kérni a véleményedet. Az előadás második része a vezetésről szólt. Az MLM-ben szabad és független emberek dolgoznak, többnyire különböző módon és módszerekkel, mint a hagyományos vállalkozásokban. Itt nincsenek meg azok a kényszerítő tényezők, mint amik egy másik típusú vállalkozásban. Akkor hogyan kell vezetni? Ki kell rúgni azt, aki nem dolgozik?

Bakancslista

Bakancslista

A film arról szól, hogy összeírtad-e már, mi mindent szeretnél elérni az életben mielőtt feldobod a bakancsod, ahogy mondani szokás! Vannak-e álmaid terveid amiket elszeretnél érni, vagy csak élsz bele céltalanul a világba?

Tuti menü