Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Motiváció - ami nélkül semmi sem megy linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Önképzés - Válaszd [5. oldal]
részletek »

Motiváció - ami nélkül semmi sem megy képes leírás: Önképzés - Válaszd [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: motivacio.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 87 db
Önképzés, mint szükséglet

Önképzés, mint szükséglet

A motiválás igen komplex dolog, nemcsak egy motiváló tényező hat ugyanabban az időpontban vagy időszakban nem lineáris, hanem spirális. A szükségletek hierarchiája azt jelenti, hogy általában az alacsonyabb szintű igényeket előbb kell kielégíteni, mielőtt a magasabb szintűek motivátorként működnek. Pl. ha valakinek nincs ruhája és éhezik, akkor a legérdekesebb munka sem fogja őt motiválni. A kielégített szükséglet nem motivátor. Mindig többet (vagy mást) akarunk.Sokkal több módja van a magasabb szintű igények kielégítésének, mint az alacsonyabb szintűekének.Az ember számára fontos, hogy érezze: szükség van rá. Minden ember azt szeretné, ha egyénként kezelnék. Ezért kell megadni neki a felelősségvállalás lehetőségét. Ezek csak az első elméletét jelentik, később már 7 szintet határozott meg két csoportban.

Rakonczay Gábor

Rakonczay Gábor

Célmegvalósítás és siker Az előadás főbb témakörei: Kreatív probléma megoldások, innováció, egyéni és csapatmunka, a csapattagok motiválása, együttműködés egy közös cél érdekében. Viktória és Gábor beavatják a résztvevőket, mik azok a nagyon fontos különbségek, amitől valaki sikeres lesz vagy középszerű, esetleg elbukott. Szintén saját tapasztalatokból merítenek, a sikeresség alapvető receptjét adják át, ami életterülettől függetlenül bárhol garantáltan eredményesen alkalmazható. - Az cél felkutatása és megvalósítása. Hol kezdődik a célok kialakulása, mi a legalapvetőbb akadály az emberekben, amiért nem valósítják meg a céljaikat? - Konkrét terv a személyes képességek és lehetőségek maximális kiaknázásával. Majd: Hogyan lépjünk túl saját korlátainkon és miképp valósítsuk meg legmerészebb vágyainkat, céljainkat?

Sas Viktória pszichológus - családállítás

Sas Viktória pszichológus - családállítás

Sas Viktória pszichológusként dolgozik családállítással, így szakmailag megbízható embertől lehet segítséget kérni az életben való elakadásokban, nehézségekben, újra visszatérő problémákban. A családállítás módszere azt mutatja, hogy elakadásaink, problémáink nem mindig saját életünkből fakadnak, hanem átvehetjük szüleink, nagyszüleink megoldatlan problémáit, terheit. A módszer megmutatja, honnan ered a probléma. A családi rendszerben új rendet teremteni úgy lehet, ha megfogalmazásra és kimondásra kerül a valóság, ami valójában a mélyben rejtőzik. Ezeket nevezzük 'gyógyító mondatoknak', segítségükkel lehet rituális módon letenni a családból hozott terheket, nem saját érzéseket, megéléseket. Gyakran fontos felismeréseket adnak, akár katarzishoz is vezethetnek. Ezáltal tud megindulni a gyógyulás folyamata, ami segít elindítani bennünket saját életünk útján.

Motiváció - ami nélkül semmi sem megy magazin hírek
Mit árul el a Facebook profilod?
Mit árul el a Facebook profilod? Ez a kép terjeng az interneten, és tényleg az ember elsőre úgy érzi, hogy milyen igaz! Adjunk neki egy nagy lájkot! De ha belegondolok, akkor rájövök, ez is része az agymosásnak, ahogy próbálják a gondolkodásunkat befolyásolni, természetesen rossz irányba! Azt mondod, no de Gábor, te támogatod a képmutatást, azt, ha valaki valótlan dolgokat állít magáról, hamis...
Mindig van más választásod!
Mindig van más választásod! Mindig van más választásod! Te döntöd el, hogy életed milyen irányba halad! Te...
Válhat-e a rossz dolog a javunkra?
Válhat-e a rossz dolog a javunkra? Az élet nehéz pillanataiban, sokszor úgy érezzük, hogy szegény embert még az ág...
Sikertervezés

Sikertervezés

Ha motivációval kapcsolatos használható elméletet valamint konkrét tippeket, ötleteket keresel, akkor jó helyen jársz. Itt megtudhatod, hogy: - hogyan motiváld önmagadat tartósan, hosszú távon; - ha vezető vagy, hogyan érd el, hogy a beosztottaid akarják kihozni önmagukból a maximumot, tőled függetlenül is; - hogyan érd el, hogy mások számodra kedvezően döntsenek vagy a Te érdekedben megtegyenek valamit - mégpedig örömmel. Ez a tudás az élet minden területén nagyon hasznos.

Suri Éva

Suri Éva

Motiváció-Inspiráció-Siker-Elégedettség! 'Életünkben leginkább arra van szükségünk, hogy legyen valaki aki rábír, hogy megtegyük amire képesek vagyunk.' Ralph Waldo Emerson Nincs két egyforma beállítottságú értékesítő, tanácsadó, mindannyian különböző és egyedi képességekkel rendelkezünk. Sikerességünk fontos záloga, hogy megtaláljuk és felszínre hozzuk azt a rejtett képességet, ami csak bennünk található, és ezt a képességet, egyediséget az eredményes értékesítés és tanácsadás szolgálatába állítsuk. Az uniformizált motiváció mára már idejét múlta, nem tudja teljesíteni feladatát. Ezért értékesítési motivációs tréningjeinket egyénre szabva, egyedi megoldásokkal kiegészítve tartjuk.

Szabó Péter

Szabó Péter

Miért érdemes eljönnöd a tréningre? 1. Rendbe teheted a magaddal való viszonyod és megtanulod igazán szeretni önmagad! Milyen érzés lenne, ha igazán szeretnéd önmagad? Ha olyan önbecsüléssel rendelkeznél, ami támogat céljaid elérésében és hozzásegít ahhoz, hogy bármit megtegyél az életben, amit csak szeretnél és soha többé nem szabotálnád magad?Gyere el és tapasztald meg! 2. Azonnal érezhető, pozitív hatással lesz az életedre! Ez egy igazán gyakorlatias tréning, ahol a kevés elmélet mellett a hangsúly a helyszínen történő gyakorlati alkalmazáson van! A tréning legnagyobb részében önmagadon dolgozol! Ennek célja, hogy a megszerzett, de nem alkalmazott elméleti tudás helyett beépítsd a gyakorlatokat az életedbe. 3. Szabó Péter első és legnépszerűbb tréningjén vehetsz részt! Szabó Péter Magyarország első számú motivációs előadója és jellemfejlesztő trénere. Az Állj félre a saját utadból! tréning volt az, amivel Péter a tudásának és tapasztalatainak legjavát a legszélesebb körben, mégis interaktív és gyakorlatias formában adta át már több ezer embernek.

Szabóné Suri Irén veszprémi pszichológus

Szabóné Suri Irén veszprémi pszichológus

Szeretettel várom azokat, akik a mélyebb önismeret és hatékonyabb problémakezelés igényével keresnek újszerű megoldási lehetőségeket életútjuk során felmerülő problémáik megoldásához. Változni és változtatni akarnak, aminek a forrását elsősorban önmagukban keresik. Segíteni tudok: stressz, szorongás, pánik, alvászavar, önértékelési zavarok, párkapcsolati és gyermeknevelési problémák megoldásában Önismereti csoport: Az önismeret által képesek vagyunk megváltoztatni érzelmi és viselkedéses reakcióinkat. Szabóné Suri Irén, pszichológus, pár- és családterapeuta, pszichodráma-vezető

Személyiségfejlesztés

Személyiségfejlesztés

Egy - az USA-ban végzett - felmérés szerint, az ember az életében elért sikereit csupán 12 - 15 %-ban köszönheti a szakmai ismereteinek. A többi 85 - 88 %-ért, az egyéb személyes tulajdonságainak, képességeinek és jártasságainak lehet hálás. Ezt figyelembe véve, már könnyebb megérteni, hogy miért lesznek az érzelmi intelligencia tantárgyakból jeles eredményt érdemlő, de az iskolákban tanított tantárgyakból csak jó, közepes átlageredményt produkáló tanulókból, az érettségi találkozók kiemelkedően népszerű, sikeres egyéniségei. Ugyancsak nyilvánvaló az oka annak, hogy az ezeken a találkozókon megjelenő - hajdanán kitűnő bizonyítvánnyal rendelkező - éltanulók többsége, gyakran miért csak az átlagos karrier felmutatására képes, középmezőnyben található meg. Ma már érzékelhetjük a jeleit annak, hogy társadalmunk az 'erőforrás alapú' helyett a 'tudás alapú' társadalommá kezd átalakulni. A tudás lesz az, s nem a nyersanyag, ami a profitot hozza.

Szeretet-forras

Szeretet-forras

Minden amit a motivácioról és az önismeretről tudni érdemes! A szeretet-forrás egy csodás kapu és az aranyút, mely összeköt minden létezőt és mely, átkelés egy magasabb kozmikus tudatosság felé önmagadon keresztül. hasznos cikkek, tanácsok, történetek amiket összegyűjtöttünk ezzel a témával kapcsolatban, amit jól lehet mindenki számára hasznosítani. Ezzel szeretnénk segítséget nyújtani mindenkinek akit érdekel a témakör! Az oldalon még számos más hasonló jellegű cikket és információt is találsz, de érdemes vissza is nézned, mert naponta frissül az oldal!

Hirdetés
Szükséged van motivációra?

Szükséged van motivációra?

Az embernek néha szüksége van valami külső motivációra ahhoz, hogy teljesítsen és a legtöbbet hozza ki magából! Ez a kis reklám film ezt mutatja be viccesen! Érdemes megnézni! Teremtsd meg magadnak a motivációt!

Tanulja magát Life Coachcsá

Tanulja magát Life Coachcsá

Nemcsak tantermi tanfolyamok vannak, nem csak távoktatás létezik. Manapság már úgy is el lehet szakmákat sajátítani, hogy soha nem jelenik meg oktatási intézményben. Erre nagyon sok példa van, így akár diplomát is szerezhet. Akkor miért ne lehetne a life coachingot is megtanulni ott, ahol Ön akarja, akkor, amikor Önnek a legmegfelelőbb, olyan ütemben, ahogy Önnek tetszik. Ehhez kínál nagy segítséget a Win-Win Life Coach Tanfolyami Kézikönyv, amiből megláthatja és megtanulhatja azt, amivel ma a világon a life coachok dolgoznak. Önnek gyakorlatilag csak kattintania kell és a könyv házhoz megy e-book formájában. Képezze magát life coachcsá. A life coaching nem csak egy szakma, hanem maga a szemlélet, az elfogadás művészete. Aki önképzésre adja a fejét, annak fontos az önismeret, amihez a life coaching nagy segítséget tud nyújtani.

Tanuljunk meg pozitívan gondolkodni!

Tanuljunk meg pozitívan gondolkodni!

Családi problémák, munkatársak közötti feszültség, rosszul sikerült projekt - mind nyomasztóan hatnak az emberre és valljuk be, igencsak nehéz ilyen gondokkal napról-napra újra tiszta fejjel nekilátni a munkához. Pedig nem lehetetlen! A kulcsszó: pozitív gondolkodás!

Te mennyire vagy motivált?

Te mennyire vagy motivált?

A siker elérése nem konkrét eseményektől, tényektől, még csak nem is képességektől vagy lehetőségektől függ, hanem attól, hogyan találod fel magad egy szorult vagy éppen ingerszegény helyzetben. A koncentrációd alapja, amely eredményhez vezet, a motiváció lehet. Neked van még? Célkitűzések okosan. 'Az emberek gyakran azt mondják, hogy a motiváció nem tart túl sokáig. Nos, a fürdés sem - épp ezért javasoljuk naponta.' - mondta Zig Ziglar, a világhírű motivációs szónok. Valóban, napjainkat gyakorta áthatja az unalom, a fásultság, rosszabb esetben a kétségbeesés és a kilátástalanság. A legtöbbször nincs okunk a pesszimizmusra, mi mégis magunk alatt vagyunk, hiszen mennyivel kényelmesebb a környezetünket, a körülményeket vagy a sorsunkat hibáztatni mindenért.

Tíz motivációs eszköz a munkahelyen

Tíz motivációs eszköz a munkahelyen

Mivel lehet valakit motiválni a munkahelyen? Hát persze, hogy több pénzzel - vágnánk rá automatikusan. Pedig a fizetés önmagában nem tesz elégedetté. Legalábbis nem a teljes csapatot. Mindenkinél más a hajtóerő, amit egy jó vezetőnek fel kell mérnie és eszerint alakítani az ösztönzőrendszert. Milyen motivációs eszközöket dobnak be a cégek? Kinél mi működik? Általában a cégek későn veszik észre, ha egy csapatnak gond van a motivációjával - fogalmazza meg tapasztalatait Kapitány József, a Mediacomm tréningszervező cég ügyvezetője. Sokkal inkább reaktív, mint proaktív a legtöbb menedzsment. Amíg megy a szekér, nincs gond. Csak akkor rendelnek motivációs tréninget, ha már a teljesítmény romlik. Kiég az értékesítési csapat, ég a ház az ügyfélszolgálati munkában, amikor a munkaidő utolsó percében a dolgozók kezéből kiesnek a tollak - jegyzi meg.

Tonk Emil

Tonk Emil

A többéves tapasztalat megerősítette a kezdeti szándék életképességét és hasznosságát. Az eltelt időszakban több ezer hallgató, több mint 200 cég megelégedettsége volt garanciája a bemutatott ismeretek hasznosságának és gyakorlatiasságának. A Tonk Emil Üzleti Akadémia szakterülete az üzleti kommunikáció, ezen belül az üzleti kommunikáció személyhez kötődő területe, így elsősorban tárgyalási, kommunikációs, értékesítési és prezentációs technikák gyakorlatának tanítása. Speciális kurzusain a hatékony időgazdálkodás, a profi üzleti gondolkodásmód, az eredményes vezetési módszerek, a vezetői példamutatás, motivációs módszerek egyre inkább keresett témák. Különleges témák között szerepel a professzionális csapat építése, az üzleti életben gyakori konfliktusok kezelésének módszerei, az eredményes ártárgyalások, az ajánlások hatékony technikájának bemutatása és átadása. A gazdasági környezet gyors változása tette aktuálissá olyan témakörök feldolgozását, mint a változások menedzselése és gyors végrehajtása, a munkatársak nagyobb teljesítményre ösztönzésének technikái, valamint a vezetéssel, az üzleti viselkedéskultúrával kapcsolatos gondolatkörök gyakorlati megközelítését és feldolgozását.

Top tanácsok

Top tanácsok

Minden írásbeli pályázatnak a tartozéka. Miből áll egy jó motivációs levél? Top 5 tanácsunk és egy példa. 1. Három alapkérdésre válaszoljon. A motivációs levél vagy kísérőlevél az önéletrajz mellett az írásbeli pályázat másik fontos eleme. Fél oldalnál nem hosszabb és általában három blokkból áll: 1. hol találtuk az állásajánlatot, 2. miért pályázunk, 3. miért tartjuk magunkat alkalmasnak a munkára / milyen erősségeinkre építhet a munkaadó. 2. Legyen személyes. Míg a cv száraz tények gyűjteménye, addig a motivációs levél lehet személyesebb. Egyrészt próbáljuk meg kideríteni, ki kapja meg és személyesen szólítsuk őt meg (Kedves Hölgyem/Uram helyett Kedves és a név), másrészt a belső motivációra is lehet utalni (Szeretnék egy piacvezető / az iparágban elismert cégnél dolgozni.)

Válaszd a boldogságot!

Válaszd a boldogságot!

A boldogság pozitív érzelmekkel jellemezhető mentális állapot, amely a megelégedettségtől az egészen intenzív örömérzésig terjedhet. A boldogságnak, mint a legtöbb alapvető emberi érzelemnek, számos biológiai, pszichológiai, vallási és filozófiai magyarázata, megközelítése létezik, amelyek megkísérelik definiálni magát a boldogságot, illetve iránymutatást adni arra, hogy érhetjük el vagy honnan ered. - Wikipedia

Tuti menü