Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
“Hagyj fel azzal, hogy arra panaszkodsz a Te Istenednek, hogy mekkora vihar vesz körül! Inkább mondd a Te viharodnak, hogy mekkora Isten áll mögötted!” - Motiváció - ami nélkül semmi sem megy magazin
részletek »

A fekete és fehér kavics

Motivációs történetek, tanmesék, filmek, idézetek és minden más! Mindenki életében vannak pontok, amikor sokkal könnyebb tovább lépni, ha látunk magunk előtt példákat, történeteket amik segítenek a célunkra fókuszálni! Légy te is motivált a sikerre!
Motiváció - ami nélkül semmi sem megy magazin
Oszd meg másokkal
A fekete és fehér kavics
A fekete és fehér kavics
A leleményesség kifizetődő!
“Hagyj fel azzal, hogy arra panaszkodsz a Te Istenednek, hogy mekkora vihar vesz körül! Inkább mondd a Te viharodnak, hogy mekkora Isten áll mögötted!”
Egy kereskedő tartozott egy uzsorásnak.
Az uzsorás öreg volt és visszataszító, de megkívánta a kereskedő fiatal leányát. Üzletet ajánlott.
Elengedi a tartozást cserébe a lányért. Elborzadtak az érintett felek, mire az uzsorás az elöljáróság előtt végrehajtandó próbát ajánlott. Üres pénzeszsákba egy fekete és fehér kavicsot tesz, amiből a lány kivesz egyet.
Ha a feketét húzná, akkor feleségül megy hozzá, és az adósságot elengedi, ha a fehéret, akkor ő és az apja szabadok, ha a próbát visszautasítja, akkor az apja az adósok börtönébe kerül és ő éhezhet. A kereskedő és a lánya belementek a próbába. Elindultak, és az uzsorás lehajolt a kavicsokért. A lány azonban ijedten vette észre, hogy az uzsorás csalt, és két fekete kavicsot rak a zsákba.

A logikus gondolkodás szerint nem volt más esélye, mint a kudarc, hisz bármit is vesz ki mindenképp fekete lett volna és ő mehet rabszolgának!

Az élet lehet, hogy téged is ilyen helyzetbe állított, amikor logikusan nincs más út, és bármit választasz, csak rossz lehet a vége! Reménytelen vagy és úgy gondolod nincs kiút!
De tudnod kell, hogy a megfelelő hozzáállás képes legyőzni a megpróbáltatásokat! A küzdelmek során érik a jellemünk,a gondolkodásunk és megnövekszik az erőnk!
Hirdetés

A lány nem adta magát alá a keserűségnek, a félelemnek a - jaj most mi lesz - érzésnek, hanem figyelt a belső hangra és bölcsességgel cselekedett!
Kivett egy kavicsot és véletlenül elejtette a kavicsos úton, más elbeszélésben eldobta.
Ezzel az uzsorás került vesztes helyzetbe!
Azt, hogy milyen színű volt a kiesett kő már csak abból lehetett megállapítani, hogy milyen maradt a zsákban! Mivel a zsákban fekete maradt - mert mindkettő az volt - így a lány által kivett csak fehér lehetett!
Ha az uzsorás nem akarta leleplezni csalását, félve az előjáróság haragjától akkor, nem tehetett mást, mint elengedte szabadon a lányt és apját!

Lehet, hogy számodra sincs, úgy tűnik más út, mint hogy elfogadd a vereséget, a kudarcot, amit rád mért az élet! Logikusan a nehéz anyagi helyzetedből nincs kiút, elkönyvelted magadban a vesztességet és hogy szegénység, csőd vár rád! Keserű vagy, reménytelen és könnyen megtalálod, hogy kik felelősek ezért és a kifogásokat, miért nem tudsz másképp dönteni!
Pedig ha a világtörténelem nagy sikertörténeteit nézzük, a legtöbb nagyszerű emberi teljesítmény mögött, egy kemény embert próbáló kezdés, vagy akadály állt!
A siker nem a körülményeink függvénye! A siker az, hogy felülkerekedünk a körülményeinken!


Hagyj fel azzal, hogy arra panaszkodsz a Te Istenednek, hogy mekkora vihar vesz körül! Inkább mondd a Te viharodnak, hogy mekkora Isten áll mögötted!
Lehet, hogy ideje lenne megismerned Őt!?
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - szegénység,csőd,vereség,siker,döntés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-29 10:36:40
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü