Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ha mindazt megtennénk, amire képesek vagyunk, szó szerint saját magunkat is elkápráztatnánk. (Thomas Edison) - Motiváció - ami nélkül semmi sem megy magazin
részletek »

A vak koldus és a papír pénz!

Motivációs történetek, tanmesék, filmek, idézetek és minden más! Mindenki életében vannak pontok, amikor sokkal könnyebb tovább lépni, ha látunk magunk előtt példákat, történeteket amik segítenek a célunkra fókuszálni! Légy te is motivált a sikerre!
Motiváció - ami nélkül semmi sem megy magazin
Oszd meg másokkal
A vak koldus és a papír pénz!
A vak koldus és a papír pénz!
Mire van hited?
"Ha mindazt megtennénk, amire képesek vagyunk, szó szerint saját magunkat is elkápráztatnánk." (Thomas Edison)
Élt egyszer egy vak ember, akit szülei már gyerekkorától fogva koldulásra tanítottak és az ebből a tevékenységből befolyó pénzből próbált nagyobb korában is megélni. Közben megtanult szépen hegedülni és gyönyörű dallamokat tudott kicsalogatni egyszerű kis hegedűjéből. Szüleitől megtanulta az apró pénzek fajtáit és lassan már megtudta különböztetni, hogy mikor dobtak egy 10 vagy 20 esetleg egy 100 forintost bele a kitett kalapjába!Esténként mikor hazament mindig kiborította a kalap tartalmát egy nagy dobozba és élvezettel hallgatta ahogy csörgött a pénz, pláne amikor sok volt és nagyon csörgött!
Néha volt valami fura érzése, amikor úgy érezte, megáll valaki öt hallgatni, és mintha sokáig ott állna és hallgatná annyira tetszik neki. A gond csak az volt , hogy nem hallotta azt a jól megszokott csörgést, amit az aprópénz szokott adni mikor beledobták a kalapba. Érzett valami mást, valami lágyabb hangot, valami halk suhanást de azt nem tudta hova rakni, erre nem tanították meg szülei! Ilyenkor esténként, mikor kiborította a kalap tartalmát egy zsákba úgy érezte mintha valami papírdarabok keveredtek volna az aprópénz közé de mivel azt úgy gondolta úgyse tudja mire használni, mindig otthagyta és csak a csörgő aprópénzt vette ki magának!
Hirdetés

Voltak időszakok amikor szinte marokra kellett otthagynia a pénz közé keveredett szemetet!
Így élte le az életét szegényesen és szűkösen! Mindig azt gondolta, hogy igazságtalan a sors és hogy neki soha semmire sincs pénze abból az aprópénzből kell kijönnie amit a zenélésért kapott! Pedig igyekezett és egyre szebb dalokat játszott! De sajnos ilyenkor csak a papír mennyisége nőtt a szépen csengő aprópénzek hangját nem hallotta!

Mikor a halálos ágyán elbúcsúzott az élettől, azt gondolta, neki soha semmi nem adatott meg, őt elkerülték az áldások és ezért kell szegényen nélkülözve meghalnia!
Mikor elköltözött e világból a helyszínelők meglepve vették észre, hogy magához szorítva kalapját - tele aprópénzzel - halt meg , míg a sarokba félredobva egy zsákban több millió összegű papír 20 ezreseket találtak!
A vak koldus számára mindig ott volt kéznél a lehetőség az anyagi biztonságra, felemelkedésre, jólétre de mivel nem ismerte fel azt, ő csak az aprópénzről tudott ezért sohase élvezhette a gazdagság örömét szabadságát!

Mi a tanulság ebből?

A legtöbb ember úgy éli le az életét, hogy a lehetőségeinek 1%-át se használja ki, mégis mikor meghal úgy érzi neki semmi sem adatott meg!
Az ok egyszerű! A fejében lévő programok akadályozták abban, hogy jobb értelmesebb szebb egészségesebb és gazdagabb életet éljen és megvalósítsa a gyerekkorában kitűzött és megcélzott álmait terveit!
Minden embert programok irányítanak! A kérdés csak az hogy szegénységre és betegségre vagy gazdagságra és egészségre van e programozva!

Kik helyezik belénk e programokat?

Hát gyerekkorunktól kezdve a szüleink, rokonaink tanáraink, osztálytársaink s persze emellett a TV a rádió, a negatív hírműsorok, a romboló bulvárfilmek és újságok amik keményen döngölik a tudatunkba, hogy mi mindenre alkalmatlanok vagyunk, ne várjunk semmit az élettől, nekünk úgyse sikerülhet semmi, vagy hogy csak tisztességes alkalmazotti munkával szabad pénzt keresni, hogy a legfontosabb egy stabil állás, hogy az MLM az piramisjáték, nem szabad hinni a beszervezni akaró ügynököknek stb! Elhisszük, hogy a sorsunkat nem tudjuk befolyásolni, hogy semmit se tehetünk a dolgok folyása ellen, hogy a gazdagsághoz születni kell, és hogy a gazdagok milyen gonoszak és kapzsik,kizsákmányolok! Elhisszük, hogy nekünk ez nem sikerülhet mi nem vagyunk rá alkalmasak, és nap mint nap hagyjuk hogy a lehetőségek mint egy sebes vonat elszaladjanak előttünk anélkül hogy mi felszállnánk rá!

Nekünk azt tanították, hogy az aprópénz hangját figyeljük, azt gyűjtögessük így mikor valami más ér a kezünkhöz, valami ami más mint amit tanultunk akkor ahelyett hogy kipróbálnánk, megismernénk azt csak félredobjuk bosszúsan - valaki megint szórakozott velünk és papírt dobott a pénzünk közé!

Te mikor leszel hajlandó törölni a programokat és megszüntetni az ilyen beidegződéseket:
- Én csak azt veszem be amit az orvos felírt!
- Én nem vagyok erre alkalmas! Én nem ismerek senkit!
- Én mindent a saját erőmből hoztam létre! Mindent a két kezemnek köszönhetek!
- Csak tisztességes munkával szabad pénzt keresni!
- Nincs értelme rugdalózni, a körülményeinken nem tudunk változtatni!
- Addig nyújtózz amíg a takaród ér! ....stb


folytatás itt: http://mlmszponzor.blogspot.hu/2010/08/vak-koldus-es-20-ezres-tanmese-az.html
Szegénységre programozva?
Te milyen programok beidegződések szokások és hagyományok alapján éled le az életedet?
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - motiváció,siker,pénz,gazdagság,lehetőség,anyagi biztonság,jólét
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-29 10:35:33
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü