Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A megragadott lehetőségek megsokszorozódnak. Ha elhanyagoljuk őket, elhalnak. - John Wicker - Motiváció - ami nélkül semmi sem megy magazin
részletek »

Megfognád a bika farkát?

Motivációs történetek, tanmesék, filmek, idézetek és minden más! Mindenki életében vannak pontok, amikor sokkal könnyebb tovább lépni, ha látunk magunk előtt példákat, történeteket amik segítenek a célunkra fókuszálni! Légy te is motivált a sikerre!
Motiváció - ami nélkül semmi sem megy magazin
Oszd meg másokkal
Megfognád a bika farkát?
Megfognád a bika farkát?
A győzelmet sose adják könnyen!
A megragadott lehetőségek megsokszorozódnak. Ha elhanyagoljuk őket, elhalnak. - John Wicker
Volt egyszer egy fiatal texasi cowboy, aki meg akarta kérni a barátnője kezét. Elment a lány apjához és elmondta, mi a szándéka.
A lány apja végigmérte a fiút és azt mondta:
- Nem bánom, a tied lehet a lányom, de ehhez ki kell állnod egy próbát. Kimegyünk az udvarra és egymás után rád engedek három bikát. Ha bár az egyiknek is sikerül megfognod a farkát, tied a lányom.

Rendben - mondta a fiatal cowboy. - Ez nekem menni fog - gondolta.
Kiáll az udvar közepére, a lány apja meg megy a bikákhoz. Egyszer csak kinyílik a pajtának az ajtaja - és megjelenik egy akkora bika, amekkorát a fiú még életében nem látott. Fújtatott, mellső lábával a földet rúgta, vérben forogtak a szemei. Amikor meglátta az udvaron a cowboyt, azonnal nekiiramodott és nyílegyenesen, dübörögve közeledett feléje.

A fiút páni félelem fogta el. Nem, nem lehet igaz! Ekkora bika nem is létezik! Ennek lehetetlen megfogni a farkát, ez széttipor engem, ha a közelembe engedem! A másik kettő csak könnyebb lesz ennél - gondolta, majd az utolsó pillanatban félreugrott a bika elől, és meg se próbálta elkapni a farkát.
- Hű, ezt megúsztam! A második biztos, hogy nem lesz ilyen vad - gondolta. Majd feszülten várt.
Hirdetés

Hamarosan újból kinyílt a pajtának az ajtaja - és megjelent egy, még az előzőnél is nagyobb, erősebb bika. Még vadabbul fújtatott és még erősebben tiporta a földet majd futva, hogy még a föld is beleremegett, elindult a fiú felé.
Rengett az udvar és ahogy szaladt, hatalmas porfelhő maradt a nyomában.
A fiatal cowboy most még jobban megijedt. Nem, ez lehetetlen. Hát ez még az előzőnél is nagyobb, ha ennek megfogom a farkát, azonnal szétrúg a hátsó lábával! Ezt nem kockáztathatom - gondolta reszketve, de már csak egy másodpercig, mert a bika ott is volt, tőle két méterre. Épp, hogy sikerült félreugrania és örült, hogy élve megúszta. Te Úristen, mekkora lesz a harmadik?! - gondolta.

Aztán, ahogy a lány apja mondta, jött egy harmadik bika is. Amikor a fiú meglátta a pajta ajtajában, széles mosolyra húzódott a szája.

- Na, végre! Ezzel nem lesz gond, enyém a lány!
Egy nagyon kicsi és erőtlen, vézna bika jött ki az udvarra. Meglátta a fiút és döcögő léptekkel elindult feléje. Na, most menni fog! - gondolta a fiú és feszülten figyelt, hogy amikor a bika odaér, el tudja kapni a farkát.
Behajlította a térdeit, kissé előrehajolt és hunyorított, hogy jobban lásson. Amikor a bika már-már felöklelte volna, gyorsan oldalra lépett és a bika hátsójához kerülve nagy ívben odakapott, hogy megfogja a farkát, de -
...csak a levegőt markolta, mert a bikának nem volt farka.

Tanulság: Ha megijedsz az élet kihívásaitól, lemaradsz annak az öröméről, amit akkor érez az ember mikor sikerült győznie egy nehézség felett!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - kihívás,öröm,próbák,élet,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-29 10:35:49
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü