Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A kis emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz. (Mark Twain) - Motiváció - ami nélkül semmi sem megy magazin
részletek »

Mese a sasfiókáról

Motivációs történetek, tanmesék, filmek, idézetek és minden más! Mindenki életében vannak pontok, amikor sokkal könnyebb tovább lépni, ha látunk magunk előtt példákat, történeteket amik segítenek a célunkra fókuszálni! Légy te is motivált a sikerre!
Motiváció - ami nélkül semmi sem megy magazin
Oszd meg másokkal
Mese a sasfiókáról
Mese a sasfiókáról
Tudd, hogy ki vagy és szárnyalj magasra!
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz." (Mark Twain)
Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy szikla, s rajta egy sasfészek. A szikla alatt volt egy házikó, mellette egy kis udvaron élt egy tyúk. Egyszer csak nagy szél kerekedetett, s a sasfészekből az egyik tojás legurult a kis udvarra a tyúkhoz. Az meglátja a tojást, hozzáteszi a sajátjai mellé, s kikelti. A tyúk azt hiszi, hogy csibét keltett ki, és a "csibe" egyre csak nő. Gyorsabban nő, mint a testvérei, s jár-kel az udvaron. Egész életében arra van nevelve, hogy magot kell felcsipkednie a talajról. Ha szerencséje lesz, kihúz a földből egy gilisztát. Arra van tanítva, hogy nem szabad a kerítésen kívül mennie, különben meg lesz büntetve. És ez így van rendjén, mert ez mindig is így volt. Így van a kis csirke (sas) nevelve...

A kis sas úgy is viselkedik, mint a többi csibe. Jár-kel az udvaron, szedegeti a magot. Egyszer, amint így kapirgál, felnéz az égre, s mit lát: egy óriási sast, amely csodálatosan repül.
A kis sas megszólal: Gyönyörű lenne, ha én is tudnék ilyen csodálatosan repülni.
Hirdetés

A sas meghallja, s így szól hozzá: Hiszen te repülhetsz.
Á, dehogy. Én még a kerítésen kívül sem mehetek. Magot kell kapirgálnom. Ha jól megy, kihúzok magamnak egy gilisztát és egyszer talán vasárnapi ebédként végzem majd. Így volt ez mindig.
De te repülhetsz. Legalábbis megpróbálhatod.
Hogyan?
Normálisan. Úgy, mint én. Próbáld meg. Lehet, hogy párszor lepottyansz. Lehet, hogy az elején nem sikerül. De legelőször is meg kell próbálnod.

A beszélgetést meghallja a tyúkanyó, odaszalad és rákezd: Ki látott már ilyet, hogy egy tyúk repüljön? Itt maradsz és kész.

Szól hozzá a sas: Próbáld meg. Amíg nem próbáltad meg, nem tudod, hogy sikerül-e.
A tyúkanyó erre ezt mondja: Itt maradsz. Nem mehetsz el az udvarról. Egész életedben azt magyaráztam, hogy te nem tudsz repülni. A kerítés mögé sem szabad menned!

A kis sas egy darabig tétovázik, nem tudja, mitévő legyen. Odasereglenek hozzá a csibebarátai, akik végül meggyőzik arról, hogy nem képes repülni, és ezért ő meg sem próbálja.
A sasfióka ezek után az egész életét abba a tudatban éli le, hogy ő egy átlagos tyúk, akinek semmi keresnivalója nincs az égen a sasok között.


A tanulság:
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz." (Mark Twain)
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - sas,baromfi udvar, helyes önkép,önbecslés,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-29 10:36:07
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü