Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni mit is tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat - Motiváció - ami nélkül semmi sem megy magazin
részletek »

Mindig van kiút!

Motivációs történetek, tanmesék, filmek, idézetek és minden más! Mindenki életében vannak pontok, amikor sokkal könnyebb tovább lépni, ha látunk magunk előtt példákat, történeteket amik segítenek a célunkra fókuszálni! Légy te is motivált a sikerre!
Motiváció - ami nélkül semmi sem megy magazin
Oszd meg másokkal
Mindig van kiút!
Mindig van kiút!
Mindig van kiút!
Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni mit is tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a szomszédait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet lapátolni a kútba. A szamár megértette, mi történik és először rémisztően üvöltött. Aztán, mindenki csodálatára, megnyugodott...
Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba.
Meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami csodálatosat tesz. Lerázza magáról a földet és egy lépéssel feljebb mászik. Ahogy a paraszt és szomszédai tovább lapátolták a földet a szamárra, lerázta magáról és egyre feljebb mászott. Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan elsétált!

A tanulság:
Az élet minden fajta szemetet és földet fog rád lapátolni. A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Minden probléma csak egy lehetőség a továbblépésre. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg! Rázd meg magad és lépj egyet feljebb!


A magyar emberek nagyon hajlamosak a depresszióra, a csüggedésre és az önsajnálatra! Elég csak a Himnuszunk búskomor hangulatát, vagy a népdalaink többségét felidézni!
Az ilyen őszi borongós halottak napi hangulatban, sokakban még jobban előtör a pesszimizmus, a rossz várása, hisz a nappalok is egyre rövidebbek, kevesebbet süt a nap, néha semmenyit, a gazdasági politikai hírek csak rosszról, mélyülő válságról, elbocsátásokról, inflációról kevesebb pénzről szólnak, s politikai légkört se az összefogás, egymás méltányolása jellemzi hanem a szinte szándékos gyűlöletkeltés, és viszálykodás, ellenség keresés!
Hirdetés

Pedig az élet szép! Sőt gyönyörű! Tele van a világ most is szépségekkel! A felhők felett most is süt a nap!
Tele van az élet jobbnál jobb lehetőségekkel! Annyi mindenért lehetünk hálásak! Annyi mindenben gyönyörködhetnénk! Nem azon kellene szomorkodni ami elmúlt, amin már nem lehet változtatni, ami negatív élmény volt!

...de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé... (Filippi 3:14)...

Az élet nem attól szép mert eseménytelen, nincsenek benne buktatók, fájdalmas részek, megerőltető szakaszok! Hidd el mindenkinek vannak benne ilyenek! A lényeg az, hogy te hogyan tudod feldolgozni ezeket! Engeded-e, hogy a probléma a fejed fölé nőjön, és elborítson, lenyomjon vagy tudod felülről nézni, fölé kerekedni és csak egy megoldandó feladatnak látni!

Hadd idézek az egyik kedvenc tanítómtól:
"Évekkel ezelőtt egy kormányépületbe igyekeztem, ahol dupla fotocellás ajtó volt, egymástól négy méter távolságra. Ahhoz, hogy a második ajtó kinyíljon, az elsőnek teljesen be kellett csukódnia, ehhez pedig megfelelő mértékben el kellett távolodni tőle. Addig, amíg túl közel voltam az első ajtóhoz, a második nem nyílt ki. Ugyanígy van az életben is. Túl kell lépnünk a múltbeli csalódásokon, bukásokon, az elszenvedett sérelmeken és fájdalmakon. Hagynod kell, hogy a múlt ajtaja teljesen becsukódjon. Ami elmúlt, azon már nem lehet segíteni. A múltat már nem lehet megváltoztatni, viszont a jövődért még tudsz tenni. Ami előtted van, sokkal fontosabb, mint ami mögötted van.
Lehetséges, hogy úgy érzed, az élet elbánt veled. A kulcs: ne maradj lent! Kelj fel újra, porold le magad, és lépj előre, hogy az ajtó be tudjon csukódni. Ha nincs senki, aki bátorítana, hogy menj előre, akkor meg kell tanulnod magadat bátorítani. Amikor reggel felkelsz, húzd ki magad, nézz a tükörbe, és mondd ezt: Túl messzire eljöttem ahhoz, hogy most itt megálljak. Lehet, hogy földhöz vágott az élet, de nem ütött ki. Felkelek, mert tudom, hogy győztes vagyok és nem áldozat. Meglátod az ajtó ki fog nyílni. Hiszem, hogy ha megőrzöd a jó hozzáállásodat, akkor még több lehetőséggel fogsz találkozni a jövőben, mint amennyit a múltban elveszítettél.

Ez egy új nap. Hadd bátorítsalak: Isten jó, és jó dolgokat tartogat a számodra. Ne táborozz le a múlt és a jövő ajtaja között, és ne is érd be az elég jó földjével. Menj tovább! Higgy! Menj előre! Nagyszerű dolgok vannak benned. Isten nem arra alkotott, hogy átlagos légy, hanem arra, hogy kiváló légy! Arra alkotott, hogy nyomot hagyj magad után ebben a generációban. Engedd el a múltat, válaszd a megbocsátást, és lépj tovább, hogy átmehess Isten áldásának nyitott ajtaján, ami éppen előtted van!
Joel Osteen

Hidd el egy csodálatos szép jövő vár, légy kész a befogadására és elfogadására!
Ne a válsággal, az adósságaiddal, a nehéz anyagi helyzeteddel feküdj le és kelj fel, ne ezekkel legyen tele az elméd! Használd fel a nehézségeket arra, hogy a legtöbbet hozzák ki belőled!
A nagy sikerek mindig akkor születnek amikor az emberek olyan dolgokat tesznek meg, amikről maguk se gondolták volna, hogy képesek!
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - válság,jövő,fájdalom,csüggedés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-29 10:35:15
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü