Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az élet egyik legfontosabb törvénye a vetés és aratás törvénye! A ma emberére viszont sokkal inkább jellemző a gyors instant megoldások utáni vágy! Gyorsan habzsolni az életet, megszerezni é - Motiváció - ami nélkül semmi sem megy magazin
részletek »

Sivatagi vándor és a nyomós kút

Motivációs történetek, tanmesék, filmek, idézetek és minden más! Mindenki életében vannak pontok, amikor sokkal könnyebb tovább lépni, ha látunk magunk előtt példákat, történeteket amik segítenek a célunkra fókuszálni! Légy te is motivált a sikerre!
Motiváció - ami nélkül semmi sem megy magazin
Oszd meg másokkal
Sivatagi vándor és a nyomós kút
Sivatagi vándor és a nyomós kút
Ne az érzékeid, az eszed vezéreljen!
Az élet egyik legfontosabb törvénye a vetés és aratás törvénye! A ma emberére viszont sokkal inkább jellemző a gyors instant megoldások utáni vágy! Gyorsan habzsolni az életet, megszerezni és felélni mindent azonnal! Pedig ha folyamatos tartós áldást, sikereket akarunk, akkor meg kell tanulni vetni abba a földbe ahonnan aratni akarunk! Mert például, aki sajnálja a pénzt a tudás megszerzésére, az nem számol a tudatlanság költségeivel!
Volt egyszer egy utazó, aki eltévedt a sivatagban. Már több napja vándorolt az egyformának látszó homok dűnék között, de nem talált lakott helyre, sem oázisra. Lassan elfogyott az utolsó csepp vize is. Irtózatos szomjúság gyötörte, azt gondolta, itt a vég.
Aztán egyszer csak egy elhagyott pálmaligetre bukkant, melynek a közepén egy kis kunyhó állt. Az utolsó erejével odavánszorgott. Egy kutat talált benne. Erejét megfeszítve pumpálni kezdte. Semmi, a víznyerő csont száraz volt. A tekintete egy kis asztalra tévedt. Volt rajta egy kulacs, úgy másfél-két literes. És... igen..., tele volt vízzel. Már húzta is volna ki a dugót, hogy kínzó szomjúságán enyhítsen, amikor észrevett egy kis táblácskát mellette, valami írással. Betűzni kezdte, és ez állt rajta:

Vándor! Töltsd a vizet a kútba, az utolsó cseppig, és annyi vizet pumpálhatsz, amennyit csak akarsz!
Emberünk dilemmába került. Rettenetesen szomjas volt, de tudta, hogy ennyi vízzel legfeljebb 1-2 nappal élhet tovább, és nem biztos, hogy a következő oázisig el fog érni, ráadásul azt sem tudta, merre induljon.Te mit tettél volna a helyében? El tudod képzelni, milyen lehet 40 fokban napok óta nem inni? Ha beletölti, és nem jön víz, az a biztos halál. Ha megissza, egy hajszálnyi esélye talán marad.
Hirdetés

Észvesztő dilemma!
Mi lenne, ha a felét meginná, és a többit töltené bele? De az írás szerint az utolsó cseppig bele kell töltenie. Nos, a vándor vett egy mély lélegzetet, és beleöntötte az egészet a kútba. Majd elkezdte pumpálni. Először semmi.

Érezte, hogy a forróság ellenére megfagy a vér az ereiben.
Majd halk szörcsögés hallatszott. Aztán néhány koszos, sáros vízcsepp megjelent. Reménykedni kezdett, és még nagyobb erővel pumpálta... Elkezdett folydogálni, és egyre inkább tisztult. Eszeveszett pumpálásba kezdett. Néhány perc múlva bőven folyt a kristály tiszta, hűs víz. Az egész kád megtelt a kút alatt, az utazó nyakig merült a friss, selymes vízbe, és csak ivott és ivott...
Amikor aztán annyi edény megtöltött, amennyit csak elbírt, egy feliratot vett észre kifelé az ajtó felett, melyet eddig nem vett észre:

Vándor! Ne felejts el újra megtölteni a kulacsot, hogy aki utánad jön, szintén ihasson a kútból!

Ezek a kutak úgy működnek - és ez nem kitaláció, tényleg vannak ilyen kutak -, hogy előbb beléjük kell tölteni egy kevés vizet, hogy működésbe lépjenek.
Ebben nagyon hasonlítanak az életben is a legtöbb olyan dologhoz, amelyből nyereséget szeretnénk kivenni. Először bele kell tennünk valamennyit. Kockázatot kell vállalnunk. Hol többet, hol kevesebbet. Minden "kút" más mennyiséget kíván. A felével, vagy csak 99%-al nem elégszik meg. Ebben nagyon hasonlít a hálózatépítéshez, ahogy már bizonyára Te is észrevetted.

De nem csak arra, hisz az élet minden területén szükség van a vetésre ahhoz, hogy aratás legyen!
De az emberek mindig le akarják spórolni a befektetést akár az egészségükről akár a jövőjükről van szó! Mindig a jelenben élnek és csak azzal tőrödnek, hogy ma feléljenek mindent és nem tőrödnek a következményekkel! És amikor hirtelen valami baj történik, egy váratlan betegség, baleset egy rossz lelet diagnózis kerül a kézbe, vagy elbocsátják a stabilnak hitt munka helyéről akkor döbben rá, hogy cselekedni kéne de ilyenkor már sokszor késő!


A táplálékkiegészítők és az MLM lehetőség nem tűzoltásra való, hanem megelőzésre!
Ezért gondold meg kedves olvasó megéri-e meginni a kancsó vizet a gyors szomjúság oltásra, vagy érdemesebb-e hinni a felírásnak, és hittel beleönteni a kútba, bízva benne, hogy sokkalta nagyobb áldás lesz belőle!
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - vetés aratás,spórolni,befektetés,MLM,táplálékkiegészítők
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-30 08:48:53
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü