Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Motiváció képes leírás - Motiváció - ami nélkül semmi sem megy.tlap.hu
részletek »

Motiváció - Motiváció - ami nélkül semmi sem megy.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: motivacio.tlap.hu » Motiváció
Keresés
Találatok száma - 7 db
A gyereknevelésben

A gyereknevelésben

Gyermeknevelési szabályok, a következmény, és a motiváció szükségszerűsége. Helyén való a büntetés vagy sem? Eszközt szeretnék a kezembe, hogy a gyermekemet képes legyek végre motiválni! A cikk a büntetésről alkotott nézetek más oldalát szeretné megmutatni. Lehetőséget adni a szülők számára, hogy hatékonyan tudja motiválni a gyermekét.

A motiváció elméletei

A motiváció elméletei

A motivációelméletek a motiváció működésének mechanizmusaira keresik a magyarázatot. Két elterjedt felfogás a drive-redukciós és az arousalszint elmélet. A 40-es, 50-es évek egyik elterjedt nézete az alapvető motívumok működésére vonatkozóan a drive-redukciós elmélet volt. Ennek alapján a motívumok arra irányulnak, hogy redukálják a személy által felszültségként átélt pszichikus állapotot, és a feszültség vagy drive csökkenése örömet okoz. Bizonyos motívumok (pl. éhség) működése valóban megmagyarázható a drive-redukció elmélet elveivel. Más motívumok működésére azonban, mint a szexuális és kíváncsiságmotívumok nem képes kielégítő magyarázatot adni. A motivációval kapcsolatban leginkább elfogadott elve napjainkban az arousalszint elmélet, mely abból indul ki, hogy minden ember az optimális arousalszint elérésére törekszik. Az optimális szint természetesen egyénenként változó. Az alapvető fiziológiai szükségletből fakadó motívumok (pl. éhség, szomjúság stb.) az optimális szint fölé emelik az arousal szintet, így olyan viselkedést eredményeznek, amely lecsökkenti a megemelkedett arousalszintet. Abban az esetben viszont, amikor az élő szervezetet kevés inger éri, az arousalszint lecsökken az optimális szint alá, ami a szervezetet az arousalszint növelésére fogja motiválni.

A motiváció fogalma

A motiváció fogalma

A motiváció alapfogalmai A motiváció alapfogalmai közül a szükséglet, a drive és a homeosztázis fogalmának értelmezésére térünk ki. Nagyon erős belső késztetéssel járnak a biológiai motívumok, mint például az éhség, szomjúság stb. A motivált viselkedés ebben az esetben valamilyen szükségletből fakad. A szükséglet olyan hiány a szervezetben (pl. oxigénhiány, tápanyaghiány, folyadékhiány stb.), amely tartós fennállás esetén az egészséget vagy súlyosabb fokon az életet fenyegeti. A szükséglet pszichológiai megfelelője a drive (ejtsd: drájv), amely angol szó és jelentése űzni, hajtani ill. hajtóerő. A drive a szükséglet nyomán kialakuló, belső késztetés, a viselkedés hajtóereje. A drive alapvető feladata a szervezet általános energetizálása, nem pedig annak irányítása, vagyis nem mutatja meg, hogy a szervezet mit csináljon az adott szükséglet kielégítése érdekében, csak az ehhez szükéséges hajtóerőt adja. Az élet alapvető feltétele a szervezet belső viszonylag állandó egyensúlyi állapotának a fenntartása, a folyamatosan változó külső körülményekkel szemben. Cannon ezt a belső egyensúlyi állapotot fenntartó mechanizmust nevezte el homeosztázisnak. Amennyiben a szervezet homeosztatikus egyensúlya megbomlik, valamilyen fiziológiai hiányállapot keletkezik, azaz szükséglet lép fel.

Motiváció - ami nélkül semmi sem megy magazin hírek
Mit árul el a Facebook profilod?
Mit árul el a Facebook profilod? Ez a kép terjeng az interneten, és tényleg az ember elsőre úgy érzi, hogy milyen igaz! Adjunk neki egy nagy lájkot! De ha belegondolok, akkor rájövök, ez is része az agymosásnak, ahogy próbálják a gondolkodásunkat befolyásolni, természetesen rossz irányba! Azt mondod, no de Gábor, te támogatod a képmutatást, azt, ha valaki valótlan dolgokat állít magáról, hamis...
Mindig van más választásod!
Mindig van más választásod! Mindig van más választásod! Te döntöd el, hogy életed milyen irányba halad! Te...
Válhat-e a rossz dolog a javunkra?
Válhat-e a rossz dolog a javunkra? Az élet nehéz pillanataiban, sokszor úgy érezzük, hogy szegény embert még az ág...
A motiváció tipusai

A motiváció tipusai

Extrinzik és Intrinzik motiváció Amikor a szervezet kibillen az egyensúlyi állapotából, az úgynevezett drive megnövekedik (hajtóerő), ami olyan energetizáló tényező, ami a szervezetet a megbomlott egyensúlyt helyreállító viselkedés felé vezeti (ez a drive például lehet az éhségérzet kialakulása). A drive ugyanakkor csak egy általános izgalmi állapotot idéz elő, nem mondja meg, milyen konkrét viselkedéssel lehet az egyensúlyt visszaállítani. Ehhez fontosak a szokások, melyek általában irányítják viselkedésünket (a példánál maradva: az éhséget nem beefsteakkel enyhítjük, ha vegetáriánusok vagyunk, stb). A harmadik viselkedésvezérlő tényező a drive és a szokások mellett az úgynevezett incentív. Az incentívek olyan húzóerők, olyan környezeti ingerek, melyek különösen magas ösztönző erővel rendelkeznek. (Például a kedvenc ételeink, színek, zamatok, stb).

Hogyan legyünk motiváltak?

Hogyan legyünk motiváltak?

Ha motiváltak vagyunk és minden nap energiával telve vágunk neki a napi kihívásoknak, akkor egyenes út vezet a siker felé. Motiváltnak maradni a hét minden napján és a nap 24 órájában nem egyszerű feladat még a legeltökéltebbek számára is, ezért úgy gondolom fontos lehet néhány tipp, ami segít a probléma megoldásában. Bármiféle sikertörténet elolvasása a helyes irányba terelheti gondolatainkat, így motiváltak és koncentráltak maradhatunk. Csak olvassunk el minden reggel egy kis részletet bármiről, ami pozitívan hat ránk, és a megfelelő lelkiállípotba hoz. Ez hozzásegíthet minket az MLM sikerek eléréséhez.

Motiváció, attitűd

Motiváció, attitűd

A tudás olyan kincs az életedben, amit korlátozás nélkül odaadhatsz bárkinek, neked mégis mindig megmarad. Az MLM vállalkozásban a tudással, tapasztalattal segítünk másoknak megoldást találni problémáikra. Van, akinek az a problémája, hogy elege van a munkahelyéből, van, akinek nincs elég pénze, nincs jövőképe, szeretne már másképp élni, de nem sikerül. Azokat az embereket becsülik, tisztelik és követik, akik a tudásukkal másoknak megoldásokat képesek nyújtani a problémáikra.

Te mennyire vagy motivált?

Te mennyire vagy motivált?

A siker elérése nem konkrét eseményektől, tényektől, még csak nem is képességektől vagy lehetőségektől függ, hanem attól, hogyan találod fel magad egy szorult vagy éppen ingerszegény helyzetben. A koncentrációd alapja, amely eredményhez vezet, a motiváció lehet. Neked van még? Célkitűzések okosan. 'Az emberek gyakran azt mondják, hogy a motiváció nem tart túl sokáig. Nos, a fürdés sem - épp ezért javasoljuk naponta.' - mondta Zig Ziglar, a világhírű motivációs szónok. Valóban, napjainkat gyakorta áthatja az unalom, a fásultság, rosszabb esetben a kétségbeesés és a kilátástalanság. A legtöbbször nincs okunk a pesszimizmusra, mi mégis magunk alatt vagyunk, hiszen mennyivel kényelmesebb a környezetünket, a körülményeket vagy a sorsunkat hibáztatni mindenért.

Tuti menü