Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sport és motiváció képes leírás - Motiváció - ami nélkül semmi sem megy.tlap.hu
részletek »

Sport és motiváció - Motiváció - ami nélkül semmi sem megy.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: motivacio.tlap.hu » Sport és motiváció
Keresés
Találatok száma - 4 db
A motiváció kulcsa a siker?

A motiváció kulcsa a siker?

Már itt a blogon is volt szó arról, hogy sok fiatal atléta, élsportoló huszonéves korában elveszti a lelkesedését és elfordul a futástól. Persze vannak olyan futók, akik fiatal korunkban befejezik élsportolói pályafutásukat, majd 30-40 éves korukban más szemlélettel ismét felveszik a futócipőt. Muhari Gábor nem csak a '90-es években futott élsportolói szinten, hanem most is. Nevét nem az elmúlt napokban megjelent csúcsdöntési kísérletében ismertem meg, hanem évekkel ezelőtt, a 10.000 méteres felkészülésének részletes 'gondolatébresztője' olvasása közben. Vele készítettem az alábbi riportot.

A motiváltság

A motiváltság

Nemrégiben elolvastam Swarci könyvét, az Arnold Schwarzenegger - A testépítés nagy enciklopédiáját. Ezúton is ajánlom, és nem csak azoknak akik, a terembe járnak badizni, hanem minden más sportolónak is. A könyvében olyan örök érvényű szabályok vannak leírva, hogy egy sikerre vágyó sportoló nem hagyhatja ki. A motivációs rész igen izgalmas és nagy nyomást tett rám. Itt két örök érvényű igazságot emelnék ki, mintegy népszerűsítve a könyvet. AZ első a célok kijelölése lenne. Szisztematikusan ki kell jelölni kisebb célokat, mert a nagy célt, ami lehet 1 évnyire van előttünk, azt még nem látjuk, azzal nem tudjuk magunkat rendesen motiválni. És ha még el is bukjuk a mikro/makrocélokat, az is megerősít, hogy tartsuk magunkat a tervhez, és komolyabban eddzünk. Ha esetleg sikerül megcsinálni a tervet, akkor pedig boldogabban fogunk lemenni az edzéshelyszínre.

Idézetek sportól és motivációról

Idézetek sportól és motivációról

Egy öregfiú visszatért, ez ilyen egyszerű. Az életkorom nem jelent problémát. Nem nézegetem a személyimet. Azért jöttem vissza, mert kerestem a kihívást, valamint, mert szeretek vezetni. Nagyon nem lehet elmagyarázni ezt az érzést. Olyan, mint az ejtőernyőzés. Nem tudod elmondani, hogy milyen érzés, ki kell próbálni. Michael Schumacher

Motiváció - ami nélkül semmi sem megy magazin hírek
Mit árul el a Facebook profilod?
Mit árul el a Facebook profilod? Ez a kép terjeng az interneten, és tényleg az ember elsőre úgy érzi, hogy milyen igaz! Adjunk neki egy nagy lájkot! De ha belegondolok, akkor rájövök, ez is része az agymosásnak, ahogy próbálják a gondolkodásunkat befolyásolni, természetesen rossz irányba! Azt mondod, no de Gábor, te támogatod a képmutatást, azt, ha valaki valótlan dolgokat állít magáról, hamis...
Mindig van más választásod!
Mindig van más választásod! Mindig van más választásod! Te döntöd el, hogy életed milyen irányba halad! Te...
Válhat-e a rossz dolog a javunkra?
Válhat-e a rossz dolog a javunkra? Az élet nehéz pillanataiban, sokszor úgy érezzük, hogy szegény embert még az ág...
Motiváció fontossága a sportban

Motiváció fontossága a sportban

Motivációból Michael Schumacher sem szenved hiányt. A Forma 1 hétszeres világbajnok német pilótája három év kihagyás után tért vissza a Mercedes kormánya mögött. A hihetetlen győzni akarásának, és hozzáértésének hála, a Mercedes-nél töltött két év alatt egy dobogóért harcoló autót sikerült összeraknia az istállónak az idei szezonra. A kajakos lányokat, Janics Natasát és Kovács Katit már nem is említve. Párosban és egyéniben is sorra nyerik a Világ - és Európa bajnoki érmeket. A versenyeken való szereplésük szinte biztos aranyérmet jelent. Az elhivatottságáról Janics Natasa azzal is tanúbizonyságot tett, hogy szülése után öt hónappal már hozzálátott az olimpiára való felkészüléshez.

Tuti menü